Discuz! Board

 پارول قايتۇرىۋېلىش
 تىزىملىتىڭ
ئىزدەش
قىزىق سۆزلەر: پائالىيەت دوستلىشىش discuz
كۆرۈش: 528|ئىنكاس: 0
بېسىپ چىقىرىش ئالدىنقى تېما كېيىنكى تېما

قېرىشنى كېچىكتۈرىدىغان 5 خىل يېمەكلىك

[ئۇلانما كۆچۈرۈش]

86

تېما

86

يازما

326

جۇغلانما

بېكەت مەسئۇلى

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

جۇغلانما
326
[size=21.3333px]سىز قېرىشنىڭ ئالدىنى ئالىدىغان يېمەكلىكلىرىنىڭ نېمە ئىكەنلىكىنى بىلەمسىز؟ ئەمەلىيەتتە قېرىشنىڭ ئالدىنى ئالىدىغان يېمەكلىكلەر مۇرەككەپ ئەمەس، ئۇ بىزنىڭ ئەتراپىمىزدا تەبىئىي پاكىز تەبىئەتنىڭ مەھسۇلى، ئۇ بىزنىڭ كۆپ پۇل خەجلىشىمىزگە موھتاج ئەمەس، يەنە كېلىپ بىزنىڭ قېرىشقا قارشى تۇرۇشىمىزغا ياردەم بېرىدۇ.
[size=21.3333px]
[size=21.3333px]1. سېرىق پۇرچاق
[size=21.3333px]سېرىق پۇرچاق تەركىبىدە سويا پۇرچاق ئىزوفلاۋون مول بولۇپ، ئۇ بىر خىل تەبىئىي ئۆسۈملۈك ئانىلىق ھورمۇنى، ئوكسىدلىنىشقا قارشى تۇرۇش رولىغا ئىگە. بەدەندىكى ئەركىن رادىكاللارنى تازىلاپ، ئەركىن رادىكاللارنىڭ ھۈجەيرىلەرگە بولغان زىيىنىنى ئازايتىپ، ھۈجەيرىلەرنىڭ قېرىشى ۋە گېننىڭ توساتتىن ئۆزگىرىشىنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ. شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا، ئۇنىڭ ئاقسىل مىقدارى تەخمىنەن%36-%40 كىچە بولىدۇ، ئۇنىڭ ئۈستىگە ئامىنو كىسلاتاسىنىڭ تەركىبى ئادەم بەدىنىنىڭ ئېھتىياجىغا يېقىنلىشىدۇ، ئۇ تولۇق ئاقسىلغا تەۋە بولۇپ، بەدەنگە يېتەرلىك ئوزۇقلۇق تولۇقلىيالايدۇ.
[size=21.3333px]
[size=21.3333px]2. قارا كۈنجۈت
[size=21.3333px]قارا كۈنجۈت تەركىبىدە ۋىتامىن E مول بولۇپ، ئوكسىدلىنىشقا قارشى تۇرۇشتىكى بىر خىل كۈچلۈك دورا. بىر تەرەپتىن، ئەركىن رادىكاللارنىڭ ھۈجەيرىلەرنى ئوكسىدلاپ زەخىملەندۈرۈشىنى توسىدۇ، ھۈجەيرە قۇرۇلمىسى ۋە ئىقتىدارىنىڭ مۇكەممەللىكىنى قوغدايدۇ، قورۇق، داغ قاتارلىق قېرىش ئالامەتلىرىنى ئازايتىدۇ. يەنە بىر تەرەپتىن، ھۈجەيرە پەردىسىنىڭ مۇقىملىقىنى ساقلاپ، ھۈجەيرىلەرنىڭ قېرىشىنى ئاستىلىتىپ، تېرىنىڭ ئېلاستىكلىقى ۋە پارقىراقلىقىنى ساقلايدۇ.
[size=21.3333px]
[size=21.3333px]3. پەمىدۇر
[size=21.3333px]پەمىدۇر تەركىبىدە مول لىكوپېن بار، لىكوپېن بىر خىل تەبىئىي كاروتېنوئىد بولۇپ، ئوكسىدلىنىشقا قارشى تۇرۇش ئىقتىدارى ئىنتايىن كۈچلۈك، ئۇ يەككە ھالەتتىكى ئوكسىگېننى يوقىتىپ، ئەركىن رادىكاللارنى تازىلاپ، ئەركىن رادىكاللارنىڭ ئاساسىي ھۈجەيرىگە ئوكسىدلىنىپ زىيان يەتكۈزۈشىنىڭ ئالدىنى ئېلىپ، ھۈجەيرىنىڭ قېرىشىنى كېچىكتۈرىدۇ. پەمىدۇر تەركىبىدىكى ۋىتامىن C سۇدا ئېرىشچان ۋىتامىن، شۇنداقلا ئوكسىدلىنىشقا قارشى تۇرۇشتىكى مۇھىم دورىدۇر. ئۇ كوللاگېن ئاقسىلىنىڭ بىرىكىشىنى ئىلگىرى سۈرۈپ، تېرىنىڭ ئېلاستىكىلىقىنى ساقلاشقا ياردەم بېرىپ، قورۇقنىڭ پەيدا بولۇشىنى ئازايتىدۇ. ۋىتامىن E بىر خىل ياغدا ئېرىشچان ئوكسىدلىنىشقا قارشى تۇرغۇچى ماددا بولۇش سۈپىتى بىلەن ھۈجەيرىنىڭ ئوكسىدلىنىپ زەخىملىنىشىدىن ساقلايدۇ، ۋىتامىن C بىلەن ماسلىشىپ، ئوكسىدلىنىشقا قارشى تۇرۇش ئۈنۈمىنى ئاشۇرىدۇ.
[size=21.3333px]
[size=21.3333px]4. ئاق مور
[size=21.3333px]ئاق مورنىڭ تەركىبىدە كۆپ خىل ئامىنو كىسلاتاسى بار بولۇپ، بۇنىڭ ئىچىدە كوللاگېن ئاقسىلى بىلەن زىچ مۇناسىۋەتلىك بولغان ئامىنو كىسلاتالىرى، مەسىلەن، گىلىتسىن، كارولىن ۋە گىدروكلىن قاتارلىقلار بار. كوللاگېن ئاقسىلى كوللاگېن ئاقسىلىنىڭ بىرىكىشىدىكى مۇھىم خام ئەشيا بولۇپ، ئۇ تېرە، سۆڭەك، بوغۇم قاتارلىق توقۇلمىلارنى تەشكىل قىلىدىغان مۇھىم ئاقسىل ھېسابلىنىدۇ، شۇنداقلا تېرىنىڭ ئېلاستىكلىقىنى ساقلاش، قورۇقلارنى ئازايتىش، سۆڭەك ۋە بوغۇملارنىڭ ساغلاملىقىنى ساقلاش رولىغا ئىگە. ئاق مور كوللاگېن ئاقسىلىنىڭ بىرىكىشىنى ئىلگىرى سۈرۈش، تېرىنىڭ قېرىشىنى كېچىكتۈرۈش ۋە بەدەن توقۇلمىلىرىنىڭ نورمال قۇرۇلمىسى ۋە ئىقتىدارىنى ساقلاشقا ياردەم بېرىدۇ.
[size=21.3333px]
[size=21.3333px]5. ئەينۇلا (蓝莓)
[size=21.3333px]ئەينۇلا تەركىبىدە سىئانىدىن مول بولۇپ، ئۇ بىر خىل تەبىئىي، كۈچلۈك ئوكسىدلىنىشقا قارشى تۇرغۇچى ماددا. ئۇ بەدەندىكى ئەركىن رادىكاللارنى ئۈنۈملۈك تازىلايدۇ، ئۇنىڭ ئوكسىدلىنىشقا قارشى تۇرۇش ئىقتىدارى ۋىتامىن C ۋە ۋىتامىن E نىڭكىدىنمۇ كۈچلۈك. سىئانىدىن ھۈجەيرىنى ئەركىن رادىكاللارنىڭ زەخىملىنىشىدىن قوغداپ، ئوكسىدلىنىش رېئاكسىيەسىنى ئازايتىپ، ھۈجەيرىنىڭ قېرىشىنى كېچىكتۈرۈپ، قېرىش بىلەن مۇناسىۋەتلىك ھەر خىل كېسەللىكلەرنىڭ ئالدىنى ئالىدۇ. شۇنىڭ بىلەن بىر ۋاقىتتا، سىئانىدىن يەنە كۆزنىڭ كۆرۈش تور پەردىسىنىڭ ساغلاملىقىنى قوغداپ، كۆرۈش تور پەردىسى كېسەللىك ئۆزگىرىشى ۋە سېرىق داغ ئۆزگىرىش قاتارلىق كۆز كېسەللىكلىرىنىڭ ئالدىنى ئېلىپ، ياشنىڭ چوڭىيىشىدىن كېلىپ چىققان كۆرۈش قۇۋۋىتىنىڭ تۆۋەنلەش مەسىلىسىنى ئازايتىدۇ.

كىرگەندىن كېيىن ئىنكاس يازالايسىز كىرىش | تىزىملىتىڭ

سەھىپە جۇغلانما قائىدىسى

Archiver|يانفون|قاماقخانا|Comsenz Inc.  

GMT+8, 2025-2-5 20:54 , Processed in 0.106097 second(s), 20 queries .

Powered by Discuz! X3.3(NurQut Team)

© 2001-2013 Comsenz Inc.

تېز ئىنكاس چوققىغا قايتىش سەھىپىگە قايتىش